„Ki itt belépsz, templomba lépsz be,

Szentség a munka és erő,

Ez a jövő nagy menedéke,

Embert egekbe emelő.

A munka a rend és a béke,

Az életünknek lelke ő.”

Juhász Gyula: A munkásotthon homlokára (1919 részlet)

102 éve a kultúra szolgálatában

Tisztelt Látogatóink! Kedves Barátaink!

Sajnálattal közöljük, hogy a Csepeli Munkásotthon Művelődési Ház a fűtési idényben korlátozott módon fog működni. A távhőszolgáltató közlése szerint az intézmény fűtésének hődíja oly mértékben megemelkedett, amit jelenleg nem tudunk kezelni (éves szinten kb. 10 M forintról kb. 170 M forintra!). Ennek következtében a fűtést még nem indítjuk be és a későbbiekben is csak egy alacsony, de a fagyást meggátoló hőmérsékletet tervezünk.

November 1-től az összes színházi (ültetett) program lemondásra került, a megváltott jegyek visszautalásáról haladéktalanul gondoskodunk.

Az intézményben működő művészeti csoportok külön kérésre december 1-ig használhatják termeiket próbákra, művészeti munkára.

Kisebb termeinkben a hőmérséklet függvényében, mérlegelés alapján döntünk programjainkról, melyekhez egyéb módon megpróbálunk elfogadható hőmérsékletet biztosítani.

Szíves megértésüket kérjük, nincs más választási lehetőségünk!


Köszönjük Csepel!

Az 1956-os forradalom emlékére rendezett ünnepségen Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata, Borbély Lénárd polgármester úr javaslatára, képviselő-testületi döntés alapján a Csepeli Munkásotthont Csepel Örökség Díjjal tüntette ki.

101 év közös siker a kultúra szolgálatában!

A díjat mindenki magáénak tudhatja, aki a Munkásotthon évszázados múltjában és jelenében közvetlenül vagy közvetve részt vett.

Nagy reményekkel tekintünk a jövő felé, melynek elsődleges célja, hogy méltó módon folytassuk hagyományörző és értékteremtő szolgálatunkat.


POPTÖRTÉNEI EMLÉKPONT lett intézményünk az NKA Hangfoglaló Program keretében!

http://poptortenetiemlekpont.hu/csepeli-munkasotthon-csmo

Az NKA Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramja immár négy éve dolgozik egy „poptörténeti tanösvény” létrehozásán, amelynek keretében a könnyűzene történetének emblematikus helyszínein helyezik el emléktábláikat.

Az emléktábla megtekinthető a Munkásotthon aulájában!


Hírlevél feliratkozáshoz küldje el a HÍRLEVÉL szót a csmo@csmoa.hu email címre!

Támogatóink:

Családbarát szolgáltató hely

Facebook

Instagram

Youtube

TikTok